1 грудня 2014 р. 8:02
Торцеві обробна доски з'явилися на нашому ринку порівняно недавно, мало хто знає, що це таке і чому в недешево? У всьому світі вони користуються великою популярністю як у професійних поварів, так і у любителів домашньої кухні.
У чому ж різниця між звичайною дошкою і торцевою?
Торцеві дошки мають іншу структуру розташування деревних волокон на робочій поверхні на відміну від звичайних обробних дошок.
У чому переваги торцевої дошки?
Торцеві дошки виготовляються не звичайним способом - розпиляв, вирізав дошку і готово, тут цілий багатоетапний цикл виробництва. У підсумку отримуємо обробну дошку, у якій не тільки шикарний, багатий і незвичайний вид робочої поверхні, але і волокна на ній розташовані так, що дозволяють Вашому ножу «ковзати» ними, а не «пиляти» обробну дошку. Звідси випливає не мало плюсів: ножі НЕ тупляться довше, процес нарізки не викликає труднощі, тому що ніж не впивається в поверхню (як ми вже помітили вище), а ковзає, ну і, важливий плюс - це дуже гарний і корисний аксесуар для Вашої кухні.
Чи є недоліки у торцевій обробної дошки?
Вона трохи примхлива у догляді, але не більше, ніж будь-який виріб з натурального дерева. При належному догляді, Ваша дошка довгі роки буде служити Вам вірним помічником на кухні. З рекомендаціями по догляду можна ознайомитися
тут.